Organizujemy imprezy, które mają integrować ich uczestników.

Celem Fundacji ACTIVE LIFE jest promowanie aktywności fizycznej i zdrowego trybu życia wśród dzieci, młodzieży i dorosłych. Naszym hasłem przewodnim jest "POMAGANIE PRZEZ BIEGANIE" - wspieramy chorych na Stwardnienie Rozsiane (SM) oraz osoby z różnymi dysfunkcjami. Kładziemy nacisk na upowszechnianie sportu masowego i amatorskiego, organizujemy imprezy i zawody sportowe dla dzieci i dorosłych, a także zajmujemy się kompleksową organizacją krajowych i zagranicznych wyjazdów na imprezy sportowe. Promujemy bieganie jako najprostszą formę aktywności fizycznej dla wszystkich grup wiekowych, ale także bierzemy udział w akcjach Przyjaciół Zająca.

Poniżej kilka z nich:

• Zbieraliśmy i w dalszym ciągu zbieramy nakrętki na szczytny cel!

Joanna Lipińska od wielu lat nosi protezę kosmetyczną. Proteza ta poza stwarzaniem pozorów posiadania ręki, nie ułatwia funkcjonowania.

Brak lewej ręki powoduje ciągłe przeciążenie prawej strony ciała i konieczność nieustannej rehabilitacji.

Zbieramy nakrętki na protezę bioniczną aby Asi żyło się lepiej :)

Jeśli chciałbyś dorzucić coś od siebie - zapraszamy na najbliższy Bieg Zająca, gdzie oficjalnie przekażemy pełne worki plastikowych nakrętek

• Ogłosiliśmy licytację koszulki klubowej Legii Warszawa z sezonu 2018/2019 z autografami piłkarzy, podarowanej przez Fundację Legii.

Zbiórka miała charakter dobroczynny - zakończyliśmy licytację z naprawdę zadowalającym wynikiem, a cała kwota została przekazana rodzicom Mai Rybickiej - na walkę z chorobą.

• Zorganizowaliśmy trening inny niż wszystkie!

Trening odbył się w Szkole Specjalnej w Legionowie a jego bohaterami były dzieci o różnym stopniu niepełnosprawności.

Chcesz przeczytać więcej? Zapraszamy do lektury na: https://trenerbiegania.pl/blog/trening-w-szkole-specjalnej-w-legionowie