Serdecznie zapraszamy na "5. BIEG ZAJĄCA - Nieporęt 2018", który odbędzie się w sobotę 22 września 2018 r.
Biegniemy malowniczą leśną trasą na terenie gminy Nieporęt.

ZAPISY NA 5,10 i 2km: http://www.zmierzymyczas.pl/zapisy/657/5-bieg-zajaca.html

ZAPISY DZIECI: http://www.zmierzymyczas.pl/zapisy/658/5-bieg-zajaca-biegi-dzieci.html

Udział w biegu osób niepełnosprawnych (2 km) oraz dzieci i młodzieży jest BEZPŁATNY.

Formuła pozostaje niezmienna - "POMAGANIE PRZEZ BIEGANIE" to hasło przewodnie wszystkich imprez biegowych, które organizuje Fundacja ACTIVE LIFE, wspierająca chorych na stwardnienie rozsiane (SM) oraz osoby z innymi niepełnosprawnościami.

Stworzyliśmy formułę, która angażuje zdrowych biegaczy w start osób chorych. Polega na tym, że każdy zarejestrowany uczestnik biegu głównego (10 km) oraz biegu na 5 km, kupujący swój pakiet startowy, umożliwia osobie niepełnosprawnej BEZPŁATNE wystartowanie w odrębnym biegu z asystentem "Zającem". Tym samym, KAŻDA OSOBA CHORA I NIEPEŁNOSPRAWNA (również na wózku inwalidzkim) może zgłosić się do biegu, zarejestrować na stronie www.zmierzymyczas.pl i CAŁKOWICIE BEZPŁATNIE wystartować na dystansie do 2 km z pomocą dedykowanego wolontariusza (nazywanego "Zającem"), który podczas całej trasy biegu zaopiekuje się zawodnikiem niepełnosprawnym. W ten sposób dajemy też możliwość wszystkim niepełnosprawnym biegaczom w pełni korzystać z przywilejów przeznaczonych dla biegaczy zdrowych, biorących udział w biegu głównym (przełaj) na dystansie 10 km oraz 5 km.

W programie również bieg z zajączkiem dla najmłodszych (200 m) i otwarty bieg młodzieżowy (1000 m) [klasyfikacja dziewczęta/chłopcy]

Połącz przyjemne z pożytecznym - weź udział w 5. BIEGU ZAJĄCA w Nieporęcie i wspomóż osoby z niepełnosprawnościami :-)

CO?
5. Edycja dobroczynnego biegu otwartego pod nazwą "BIEG ZAJĄCA" z cyklu "POMAGANIE PRZEZ BIEGANIE", którego organizatorem jest Fundacja Active Life.

GDZIE?
NIEPORĘT, trasa leśna (start i meta na terenie lasu w Kątach Węgierskich – wejście na start od strony Urzędu Gminy Nieporęt, Pl. Wolności 1)

KIEDY?
Sobota 22 września 2018 r.
Biuro zawodów czynne w dniu biegu od godz. 8:00 do 12:00
BIEGI DZIECI od godz. 10:30
BIEG DLA NIEPEŁNOSPRAWNYCH - godz. 12:00
BIEG GŁÓWNY (10 km) oraz BIEG na 5 km - godz. 13:00 (wspólny start)