Pierwsza TRIADA ZAJĄCA - Zapisy na 7, 8 oraz 9 Edycję
- Do zgarnięcia 3 wspaniałe medale ... NIE ZWLEKAJ !

Serdecznie zapraszamy na "7. BIEG ZAJĄCA", który odbędzie się w sobotę 30 marca 2019 r.
Biegniemy malowniczą leśną trasą na terenie gminy Nieporęt.

ZAPISY NA 5 i 10km: https://zapisy.zmierzymyczas.pl/7-bieg-zajaca-v2962.pl.html

ZAPISY NA 2km: https://zapisy.zmierzymyczas.pl/7-bieg-zajaca-osoby-chore-i-niepelnosprawne-v2976.pl.html

ZAPISY DZIECI: https://zapisy.zmierzymyczas.pl/7bieg-zajaca-biegi-dzieci-v2973.pl.html

Udział w biegu osób niepełnosprawnych (2 km) oraz dzieci i młodzieży jest BEZPŁATNY.

Formuła pozostaje niezmienna - "POMAGANIE PRZEZ BIEGANIE" to hasło przewodnie wszystkich imprez biegowych, które organizuje Fundacja ACTIVE LIFE, wspierająca chorych na stwardnienie rozsiane (SM) oraz osoby z innymi niepełnosprawnościami.

Stworzyliśmy formułę, która angażuje zdrowych biegaczy w start osób chorych. Polega na tym, że każdy zarejestrowany uczestnik biegu głównego (10 km) oraz biegu na 5 km, kupujący swój pakiet startowy, umożliwia osobie niepełnosprawnej BEZPŁATNE wystartowanie w odrębnym biegu z asystentem "Zającem". Tym samym, KAŻDA OSOBA CHORA I NIEPEŁNOSPRAWNA (również na wózku inwalidzkim) może zgłosić się do biegu, zarejestrować na stronie www.zmierzymyczas.pl i CAŁKOWICIE BEZPŁATNIE wystartować na dystansie do 2 km z pomocą dedykowanego wolontariusza (nazywanego "Zającem"), który podczas całej trasy biegu zaopiekuje się zawodnikiem niepełnosprawnym. W ten sposób dajemy też możliwość wszystkim niepełnosprawnym biegaczom w pełni korzystać z przywilejów przeznaczonych dla biegaczy zdrowych, biorących udział w biegu głównym (przełaj) na dystansie 10 km oraz 5 km.

W programie również bieg z zajączkiem dla najmłodszych (200 m) i otwarty bieg młodzieżowy (1000 m) [klasyfikacja dziewczęta/chłopcy]
Połącz przyjemne z pożytecznym - weź udział w 7. BIEGU ZAJĄCA w Nieporęcie i wspomóż osoby z niepełnosprawnościami :-)

Termin: Sobota 30 marca 2019r.

Miejsce: NIEPORĘT, trasa leśna (start i meta na terenie lasu w Kątach Węgierskich – wejście na start od strony Urzędu Gminy Nieporęt, Pl. Wolności 1)

Biuro zawodów czynne w dniu biegu od godz. 8:00 do 12:00

DLA KOGO? Dla każdego!

• BIEG GŁÓWNY na 10 km