To wyjątkowa, ŚWIĄTECZNA EDYCJA, która odbędzie się w sobotę 15 grudnia 2018 r.
Biegniemy malowniczą leśną trasą w Legionowie i okolicach. Start i meta przy ul. Strużańskiej.

Już dziś zarezerwujcie tę datę w swoich biegowych kalendarzach :-)

Udział w biegu osób niepełnosprawnych (2 km) oraz dzieci i młodzieży jest BEZPŁATNY (w przypadku Biegu z wolontariuszem "Zającem" wymagana jest REJESTRACJA).

Formuła pozostaje niezmienna - "POMAGANIE PRZEZ BIEGANIE" to hasło przewodnie wszystkich imprez biegowych, które organizuje Fundacja ACTIVE LIFE, wspierająca chorych na stwardnienie rozsiane (SM) oraz osoby z innymi niepełnosprawnościami.

Stworzyliśmy formułę, która angażuje zdrowych biegaczy w start osób chorych. Polega na tym, że każdy zarejestrowany uczestnik biegu głównego (10 km) oraz biegu na 5 km, kupujący swój pakiet startowy, umożliwia osobie niepełnosprawnej BEZPŁATNE wystartowanie w odrębnym biegu z asystentem "Zającem". Tym samym, KAŻDA OSOBA CHORA I NIEPEŁNOSPRAWNA (również na wózku inwalidzkim) może zgłosić się do biegu, zarejestrować na stronie www.zmierzymyczas.pl i CAŁKOWICIE BEZPŁATNIE wystartować na dystansie do 2 km z pomocą dedykowanego wolontariusza (nazywanego "Zającem"), który podczas całej trasy biegu zaopiekuje się zawodnikiem niepełnosprawnym. W ten sposób dajemy też możliwość wszystkim niepełnosprawnym biegaczom w pełni korzystać z przywilejów przeznaczonych dla biegaczy zdrowych, biorących udział w biegu głównym (przełaj) na dystansie 10 km oraz 5 km.

W programie również bieg z zajączkiem dla najmłodszych (200 m) i otwarty bieg młodzieżowy (1000 m) [klasyfikacja dziewczęta/chłopcy]

Połącz przyjemne z pożytecznym - weź udział w 6. BIEGU ZAJĄCA w Legionowie i spraw świąteczny prezent! :-)

• Termin: Sobota 15 grudnia 2018 r.
  • Miejsce: Legionowo - trasa leśna / Start i meta przy ul. Strużańskiej (okolice skrzyżowania z ul. Roi)
  • Biuro zawodów czynne w dniu biegu od godz. 8:00 do 12:00

• BIEG GŁÓWNY na 10km
  • BIEG na 5 km